czwartek, 25 listopada 2010

Ciekawe pozytywne właściwości Spożywania kawy w umiarkowanych ilościach ;-)

Polepsza pamięć krótko trwałą i chwilowo podwyższa poziom IQ; zmniejsza ryzyko zachorowania na marskość wątroby;dotlenia organizm , przez co ułatwia koncentrację a także pozytywnie wpływa na krążenie i układ trawienny;przyśpiesza metabolizm , tym samym zwiększa tempo przemiany lipidów i pomaga zapobiegać zmęczeniu mięśni;Zmniejsza ryzyko wystąpienia u meżczyzn kamicy żółciowej; przyczynia się do zmniejszenia zachorowalności na nowotwory pęcherza wśród palaczy;zmniejsza ryzyko zachorowania na chorobę Parkinsona;nawet do 50 % zmniejsza zachorowalność na cukrzyce typu II;zmniejsza ryzyko zachorowania na raka jelita i wątroby (hepatomę);zwiększa efektywność środków przecwbólowych;jest głównym przeciw utleniaczem w diecie osób spożywających niewiele owoców i warzyw;polepsza perystaltykę jelit .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz